Autoschade, wat nu?

“I like driving in my car” heerlijk ontspannend nummer van Madness tijdens het autorijden. Wat zou het fijn zijn als een schadeafwikkeling bijna net zo relaxed verloopt. Dat is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk, maar in ieder geval zijn de volgende punten daarbij belangrijk:

1. Schadeformulier goed invullen.
2. Dader onbekend.
3. Na ongeval niet verder kunnen rijden.
4. Aangesloten hersteller.
 

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Autoschade wat nu? CMC Verzekeringen

Schadeformulier goed invullen

Schade is emotie. We zien daarom helaas te vaak dat het schadeformulier niet goed of volledig is ingevuld. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de afwikkeling van de schade. Het is dus belangrijk dat (de voor- en achterkant van) het formulier zorgvuldig worden ingevuld. Ben je het niet eens met wat de tegenpartij invult, onderteken dan NIET.

Soms is het beter het schadeformulier op een later, rustiger moment in te vullen. Noteer in ieder geval altijd het kenteken van het trekkende voertuig en de contactgegevens van de tegenpartij!

 

Dader onbekend

Is de dader doorgereden en heb je het kenteken niet kunnen noteren dan is er de mogelijkheid om de schade te verhalen op het Waarborgfonds. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat je binnen 24 uur aangifte bij de politie doet. Het Waarborgfonds kan ook uitkomst bieden als je je voertuig beschadigd aantreft nadat je deze (zonder schade) geparkeerd hebt. Neem in deze gevallen altijd even contact op met CMC voor een verdere toelichting.

Na ongeval niet verder kunnen rijden

Sta je langs de kant van de weg en moet je auto worden afgevoerd. Bel het noodnummer op je groene kaart. Op die manier krijg je geen onverwachte kosten voor je kiezen.

 

Aangesloten hersteller

Niet omdat een andere, je eigen garage, mindere kwaliteit levert, maar simpelweg omdat het meestal geld bespaart. Deze garages hebben een samenwerkingsovereenkomst met de verzekeraar waardoor de schade sneller en efficiënter kan worden afgewikkeld. Het verschil kan oplopen tot wel € 500,-. Let op! Sommige basisverzekeraars stellen het soms verplicht om gebruik te maken van een aangesloten hersteller, anders wordt de schade helemaal niet vergoed!

Voordelen aangesloten hersteller
- Het eigen risico blijft tot een minimum beperkt.
- De schade wordt rechtstreeks afgewikkeld tussen de hersteller en de maatschappij, afgezien van een eventueel eigen risico en btw.
- Je hebt recht op gratis vervangende vervoer.
- Je mag meteen een afspraak inplannen voor herstel.

Autoschade wat nu? CMC Verzekeringen

Vragen

Bij vragen gewoon even CMC bellen! Telefoonnummer 0318-501 000. Esther of Diane staan je graag te woord!

Neem direct contact op

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen