Bedrijven beter bewust van cybercrime, maar ook toename cyberaanvallen

Al eerder informeerden we u over 'Cybercrime en verzekeren'. Tot voor een kort een vrij onbekend thema voor ondernemers. Tijdens onze regelmatige onderhoudsgesprekken is cybercrime ook steeds vaker een onderwerp van gesprek.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

cyber-security-3194286_1920_0.jpg

Met name grote bedrijven doen er steeds meer aan om te voorkomen dat hun bedrijf aangevallen wordt, maar ook middelgrote bedrijven maken een inhaalslag.

Nu blijkt volgens Adfiz dat bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de digitale gevaren die zij lopen en de impact die hacking, cyberafpersing en ransomware kunnen hebben op hun organisatie. Het gevolg is dat er extra maatregelen worden genomen om vormen van cybercrime te voorkomen. Goed nieuws, want hierdoor daalt in het algemeen het aantal ICT-veiligheidsincidenten door een aanval van buitenaf. Dat blijkt uit cijfers van het CBS op basis van de Cybersecuritymonitor 2019.

Het aantal door bedrijven genomen cybersecuritymaatregelen neemt steeds verder toe. Het installeren van antivirussoftware, gebruik van sterke wachtwoorden en het opslaan van gegevens op een andere fysieke locatie zijn de meest gebruikte securitymaatregelen. Met name grote bedrijven doen er steeds meer aan om te voorkomen dat hun bedrijf aangevallen wordt, maar ook middelgrote bedrijven maken een inhaalslag.

Die toename van bewustzijn onder het MKB is zeker nodig, want tegelijkertijd bericht AM Web dat bedrijven steeds vaker doelwit zijn van gijzelsoftware. Gijzelsoftware, waarmee bestanden worden ‘gekidnapt’ totdat het slachtoffer betaalt, is een groeiend probleem voor Nederlandse bedrijven. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer.

 Bedrijven kunnen door gijzelsoftware bijvoorbeeld niet meer bij hun administratie, gegevens van klanten of andere belangrijke documenten. Ze moeten dan honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s betalen om er weer bij te kunnen. 

Er valt dus nog een slag te maken! Ook goed verzekerd zijn tegen cyberaanvallen op uw bedrijf? Neem contact op met Gertjan van den Hoek.

hacking-2903156_1920.jpg

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen