Bij CMC kan je altijd terecht en word je goed geholpen!

Klant aan het woord


Op een heerlijke nazomerdag trof ik Roelie van den Bosch van de Stichting Goed voor Elkaar in het pand aan de Kerkewijk in Veenendaal. Het pand bracht mij een paar jaar terug in de tijd; alsof ik op bezoek ging bij oma. De comfortabele leren stoel bij het raam, de warme kleuren, de gezellige sfeer. Ook voor een deel van de doelgroep van Goed voor Elkaar roept het vast veel herkenning op. En dat is precies wat juist zo nodig is.

Zo’n 8 jaar geleden startten Rianne Kranendonk en Roelie Van den Bosch samen de stichting Goed voor Elkaar. Het doel was om  mensen die lijden aan dementie dagbesteding te bieden waarbij cliënten zoveel mogelijk zelf de regie over de dagbesteding houden. ‘We horen vaak van mensen dat anderen iets goed voor hen vinden. Maar soms vergeten zij dat vader nooit blij werd van een boerderij of juist na een leven lang hard gewerkt te hebben op het boerenbedrijf, nu niet zitten te wachten op een zorgboerderij als dagbesteding!’, aldus Roelie.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Goed voor elkaar - CMC

Met een glas wijn op het terras ontstond het idee om dagbestedingen eens op een andere manier aan te pakken. Roelie blikt terug op de afgelopen jaren: ‘In die begintijd deden we alles zelf, van de eerste gesprekken tot aan het rijden van cliënten naar de locatie van de dagbesteding. Maar ook alles op het gebied van personeelszaken, zoals sollicitatiegesprekken. De organisatie zit nu in een groeifase, waarbij wij zelf niet alles meer kunnen en wij de zaken ook over moeten laten aan onze medewerkers. Afgelopen jaar waren we bijvoorbeeld erg druk met de HKZ-certificering, waardoor er minder tijd was om op de groep te staan.’

‘Met de groei van de organisatie moeten we niet onze passie uit het oog verliezen: de drive dat dagbesteding anders kan. In ons werk zien we veel dat cliënten afhankelijk en onzeker worden door het leven met dementie. De eigenwaarde verdwijnt daardoor vaak en wij willen met de juiste dagbesteding zorgen voor een nuttige en waardevolle invulling van de dag, die past bij de cliënt. Door deze manier van benaderen van dagbesteding kijken we echt naar de mens: wat wil je, wat deed je, wat kan je? We kunnen vaak nog wel iets aanspreken bij de cliënt wat herkenning en blijdschap oproept. Zo zijn er cliënten die optreden als taalmaatje! Een echte win-win-situatie’, vertelt Roelie enthousiast. ‘Dagbesteding wordt in huidige tijden steeds belangrijker. Er ligt nog heel veel werk voor ons op de locaties, maar ook in de dagbesteding thuis.’

Het werk van Goed voor Elkaar vindt inmiddels op 4 locaties plaats: vanuit het pand aan de Kerkewijk waar ons gesprek plaatsvond. Daar is naast een heerlijke tuin ook een ruimte speciaal voor dagbestedingsactiviteiten en een ruime eetkamer voor maaltijden. Ook ontmoeten zij hier en gebruiken zij samen de maaltijd met mantelzorgers, die het vaak ook pittig hebben.
‘Daarnaast de Cultuurfabriek in het centrum van Veenendaal, van waaruit we veel activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan een museum of het centrum en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. De Schuur is een goed vertrekpunt voor wandelingen en de ruimte bij Rodenburg in Veenendaal is speciaal voor mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Hier zie je dat mensen hun trots en waardigheid weer terugvinden. Een plek waar gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor humor!’ licht Roelie zichtbaar trots toe!

goed voor elkaar -  klanten van CMC  de locatie aan de Kerkewijk

goed voor elkaar -  klanten van CMC  locatie De Schuur

goed voor elkaar -  klanten van CMC

Goed voor Elkaar en CMC
CMC en stichting Goed voor Elkaar waren geen onbekenden van elkaar, maar door de Mosselparty in 2019 veranderde het contact. Goed voor Elkaar was destijds één van de goede doelen van het evenement.  Roelie vertelt: ‘Omdat wij graag met Veense ondernemers in zee gaan, hebben we toen besloten om ons verzekeringspakket via CMC te laten lopen. CMC is een prettige organisatie om mee samen te werken. Als er iets is kunnen we gemakkelijk bellen of zelfs appen. Verzekeringen zijn niet onze business, daarom is de kennis van CMC zeer welkom! Ook hebben we nu via Bram Vitaal, dochteronderneming van CMC, een contract voor onze arbodienstverlening afgesloten. Echt een prettige partij. We hadden te maken met langdurig verzuim en Bram heeft ons daar echt fijn mee geholpen. Een prettige gedachte om te weten dat je er altijd terecht kunt en goed wordt geholpen.

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen