CMC zet zich er voor in om mijn specifieke bedrijfsrisico’s goed te verzekeren

Klant aan het woord

Technisch aangelegd ben ik niet, maar bij BKB Precision kunnen ze er wat van. Ze noemen zichzelf dé kunststofbewerker voor de high tech industrie. Echte beeldhouwers zijn het. Dan niet traditioneel met steen of hout, maar dus met … kunststof.

BKB Precision heeft in Son en Werkendam vestigingen, waarvan de laatste (Ankro Kunststof Verspaning) in april jl. is overgenomen. Het bedrijf hakt wel al veel langer met het bijltje. Al ruim 40 jaar. Het ontstond in de jaren ’70 in Geldrop als Van de Berg kunststofbewerking. Na ongeveer 13 jaar verhuisde het hele spul naar Son en daar zijn ze inmiddels al 27 jaar geworteld. Anno 2023 is Mannes Westhuis CEO van het bedrijf. Met hem had ik een gesprek.

 

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Klanten van CMC Review CMC Verzekeringen BKB Precision Mannes Westhuis

Mannes legt uit: ‘In die jaren ’70 was de kunststofmarkt echt een niche, eigenlijk werd er nog helemaal niet zo mee gewerkt als vandaag de dag. Het mooie aan werken met kunststof is dat ook de meest complexe onderdelen gemaakt kunnen worden en er voor verschillende toepassingen, passende kunststoffen gevonden kunnen worden. En niet geheel onbelangrijk: er kan ook heel nauwkeurig gewerkt worden. 

Bij BKB is alles maatwerk. Dat maakt het vak zo interessant. Er is geen lopende band waar de producten vanaf rollen. ‘Samen met de klant en een team van ingenieurs gaan we om tafel zitten om te kijken wat er nodig is om de wens van de klant waar te maken’, vertelt Mannes. ‘Het blijft niet alleen bij adviseren, maar ook het proces van programmeren, het maken, assembleren, certificeren en verzenden behoort tot het dagelijks werk! Dat vraagt ook om continue innovatie, zowel van onze producten als van onze ingenieurs.

Wij zeggen altijd dat we werken met een high mix, in low volume met een high quality. Eenvoudig gezegd: een complex product, waarvan er maar weinig worden gemaakt en van hoge kwaliteit.’

En die klanten? Dan kan je denken aan de medische wereld, bijvoorbeeld voor onderdelen van een MRI scan. Maar ook Defensie is onze opdrachtgever waar het gaat om onderdelen voor defensiesystemen, maar bijvoorbeeld ook de lucht- en ruimtevaart, de chemie alsook de semicon sector. Van kleine onderdelen die cruciaal zijn voor een groter geheel tot grote producten.


Een concreet product is bijvoorbeeld de hoofdstabilisator voor deels gerobotiseerde hersenchirurgie. Bij een hersenoperatie komt het aan op precisie, waarbij een stabilisator letterlijk van levensbelang kan zijn. Alles moet kloppen in dit product: van de kleinste tot de grootste onderdelen. Een stabilisator is een van de vele producten die BKB maakt.

Klanten van CMC Review CMC Verzekeringen BKB Precision Mannes Westhuis

Klanten van CMC Review CMC Verzekeringen BKB Precision Mannes Westhuis

BKB Precision en CMC

Al sinds de start van CMC in Veenendaal is Mannes het bedrijf blijven volgen. Sinds een jaar of 3 is hij met BKB ook daadwerkelijk klant geworden van CMC Verzekeringen.

‘De kennis van zaken heeft mij aangenaam verrast’ , aldus Mannes. ‘Wanneer je met een adviseur in gesprek gaat, dan weten ze echt waar ze het over hebben. Ook dat is maatwerk: er wordt echt inzet gepleegd om de specifieke bedrijfsrisico’s goed te verzekeren. Wat mij betreft dus een echte aanrader om jouw verzekeringen eens door hen onder de loep te laten nemen!

 

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen