De donkere dagen voor kerst: een goed begin het halve werk!

Een veelvuldig gehoorde term: de donkere dagen voor kerst. Vandaag is het zelfs de ‘kortste’ dag, waarop de zon zich maar enkele uren laat zien. Donkere dagen en slecht weer zorgen er ook voor dat criminelen, zonder al te snel gestoord te worden, hun slag kunnen slaan. Veel huizen en bedrijfspanden zijn daardoor minder veilig.

Die wetenschap zorgt ervoor dat je je er ook goed op kunt voorbereiden en je er veel aan kunt doen om een inbraak of ander vandalisme te voorkomen.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Verlichting
Allereerst verlichting. Goede basisverlichting is belangrijk, want een vandaal wil niet graag gestoord worden tijdens het werk. Ook wanneer er camera’s rond een pand aanwezig zijn, zorgt verlichting ervoor dat men beter zichtbaar is op de beelden. Verlichting kan dus een preventieve werking hebben.

Sluit deuren en ramen
Wellicht overbodig om te noemen, maar met de gedachte van een heerlijke kerstvakantie, kan je zomaar in de haast vergeten alle deuren en samen te sluiten. Vergeet trouwens ook niet de sleutel aan de binnenkant te verwijderen.

Goederen uit het zicht
Waardevolle spullen die in het zicht liggen kunnen een trigger zijn voor inbrekers. Maar ook goederen buiten die hen kunnen helpen het pand iets gemakkelijker innen te komen, zoals een trap of een container. Mochten er auto’s op het terrein achterblijven, vergeet ook niet die goed op te slot te doen en verwijder spullen die er niet noodzakelijk in moeten blijven liggen.

Om mee af te sluiten zou je ook nog een beveiligingsbedrijf uit de omgeving kunnen inschakelen om een extra oogje in het zeil te houden! Een goed begin in het halve werk! Bel bij verdachte situaties 112.

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen