Een aanrijdingsformulier invullen… hoe moeilijk kan het zijn?

Het gebeurt regelmatig, een aanrijding op de openbare weg of op eigen terrein. Het schadeformulier wordt ingevuld en beide partijen lijken het dan eens te zijn over de aansprakelijkheidsvraag. Toch blijkt na behandeling van het schadedossier door de verzekeraar dat de uitkomst haaks staat op wat jij als verzekerde had verwacht. Jij blijkt bijvoorbeeld ineens aansprakelijk, terwijl jullie er samen over eens waren dat de andere partij niet op zat te letten. Hoe kan dat? Daarvoor zijn een aantal punten belangrijk, die we graag voor je op een rijtje zetten:

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

<a href='https://nl.freepik.com/fotos/auto'>Auto foto gemaakt door jcomp - nl.freepik.com</a>

De verzekeraar bepaalt

Om te beginnen is het goed om te weten dat de verzekeraar bepaalt of er sprake is van aansprakelijkheid en niet de verzekerde. De tegenpartij kan wel vinden dat hij aansprakelijk is, maar daar kan de verzekeraar anders over denken op basis van de aangeleverde gegevens en de wettelijke regels over aansprakelijkheid. Dit maakt direct duidelijk hoe belangrijk het is om het schadeformulier goed en volledig in te vullen.

Wanneer vul je een aanrijdingsformulier in?

De naam van het formulier geeft eigenlijk al antwoord op de vraag. Een aanrijdingsformulier moet worden ingevuld wanneer er schade is ontstaan aan of door een motorvoertuig. Het kan dus gaan om: 
- schade aan eigen voertuig en/of
- schade aan ander voertuig maar ook
- schade aan ander object!!

Hoe vul je het aanrijdingsformulier in?

Het invullen van een schadeformulier moet secuur gebeuren. Best lastig als de adrenaline door je lichaam stroomt en de emoties soms de overhand krijgen. Toch is het belangrijk dat je de tijd neemt om het schadeformulier samen in te vullen.

A Voorkant schadeformulier
De voorkant van het schadeformulier is het belangrijkst. De maatschappij bepaalt de aansprakelijkheid voornamelijk op de gegevens die op de voorkant zijn ingevuld. De voorkant vul je samen in, waarbij je niet moet vergeten te ondertekenen. Let wel, onderteken alleen als je het eens bent met de ingevulde gegevens!

Belangrijke onderdelen
- Vul altijd allebei de toedracht in bij punt 12.
- Check altijd of tegenpartij het kenteken juist heeft ingevuld; via het kenteken kan de verzekeraar achterhaald worden.
- Getuigen; noteer altijd de gegevens van omstanders die het voorval hebben zien gebeuren. Die getuigenverklaring kan de doorslag geven bij de afwikkeling.

B Achterkant schadeformulier
Heb je de voorkant ingevuld dan geef je de doordruk aan de tegenpartij. Vervolgens vullen beide partijen separaat de achterkant in. De eerste- en laatste twee vragen zijn voldoende, waarbij de laatste vraag het belangrijkst is “Aansprakelijkheid”. Vergeet niet te ondertekenen!

Neem de tijd om samen het formulier in te vullen, ondanks alle adrenaline en emoties! Dat kan onduidelijkheden achteraf voorkomen!

 

Invullen schadeformulier

<a href='https://nl.freepik.com/fotos/auto'>Auto foto gemaakt door jcomp - nl.freepik.com</a>

Vraag CMC om advies

Ons schadeteam staat altijd voor je klaar! Mail claims@welkombijcmc.nl of bel via 0318-501000.

 

Lees hier meer over ons schadeteam en meld gelijk jouw schade

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen