Hands-on, hard werken, snel antwoord, duidelijk, concreet en praktisch ingesteld, CMC in een notendop!

Klant aan het woord

Vandaag staat het gesprek met Louis de Boef op het programma. Advocaat bij Boers Advocaten. Al een aantal jaren geleden hebben zij het pand aan de Kerkewijk in Veenendaal verlaten en het pand aan de Vendelier, langs de Rondweg-West, betrokken.

Hoewel ik probeerde zonder een beeld het gesprek in te gaan, toch roept het vak van een advocaat het beeld van een rechtbank op. Veelal in het kader van strafrecht. Maar dat ligt toch heel anders.
 

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Review CMC - Louis de Boeff Boers Advocaten

Een klant heeft er geen belang bij als we hem naar de mond praten en standpunten innemen die niet te handhaven zijn.

Sinds 40 jaar is het kantoor gevestigd in Veenendaal. Vandaag de dag met zo’n 14 mensen die een sterke focus hebben op de civiele praktijk: het adviseren omtrent het aangaan van overeenkomsten en zo nodig procederen in handelsgeschillen. Louis: 'Wij zijn zeer sterk in het insolventierecht en in vastgoed. Daarnaast zijn twee advocaten actief in de echtscheidingspraktijk en letselschade'.

Louis legt uit wat die focus precies in de dagelijkse praktijk inhoudt: 'In de civiele praktijk treden wij op als advocaat. Wij zijn dan eenzijdig. We worden ingehuurd door onze cliënt en kijken alleen naar zijn belang. Uiteraard moet het wel juridisch blijven passen. Een klant heeft er geen belang bij als we hem naar de mond praten en standpunten innemen die niet te handhaven zijn. We zijn en blijven kritisch.  We verkopen geen onzin. Alle advocaten bij ons hebben hun eigen specialismen. Die kan je vinden op onze website: www.boersadvocaten.nl.' Louis en zijn kantoorgenoten hebben scherpe keuzes gemaakt. Op terreinen waarin zij niet goed thuis zijn, laten zij zich adviseren door andere deskundigen of verwijzen de cliënt door.

'In de insolventiepraktijk begeleiden wij bedrijven die voorzien dat ze niet langer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen', legt Louis uit. 'Wij proberen de onderneming weer levensvatbaar te maken en een faillissement te voorkomen. We doen dat met de ervaring die we zelf in huis hebben omdat wij op verzoek van de rechtbank ook regelmatig als curator in faillissementen aangesteld worden'.

Veel klanten worden al vele jaren bediend. Anderen weten Boers Advocaten te vinden via bedrijfsjuristen of accountants. Die zijn dan op zoek naar expertise op een bepaald vakgebied. In faillissementen en surseances is het de rechtbank die Boers Advocaten inschakelt.

Review CMC - Louis de Boeff Boers Advocaten

Review CMC - Louis de Boeff Boers Advocaten

‘Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel’, gaat Louis verder. ‘Soms is het economisch erg onhandig om een procedure te starten. Wij proberen de klant dan dat inzicht te geven in de haalbaarheid van een zaak, afgezet tegen de kosten van de inzet van een advocaat. Dat maakt ons als advocaat ook geloofwaardiger: wij gaan liever voor een lange termijnrelatie dan op korte termijn geld verdienen aan een zaak die niet haalbaar is.’ 

Wat het kantoor verder kenmerkt is de platte organisatie. De lijntjes zijn kort en er is weinig hiërarchie. Daarom is de samenwerking met CMC ook zo prettig volgens Louis. Daarin liggen namelijk de overeenkomsten tussen de beide bedrijven.

Boers Advocaten en CMC

Het contact tussen Boers Advocaten en CMC dateert al vanaf 2002. CMC schakelde Boers destijds vaak in voor advies over minder gebruikelijke zaken in contracten. Ook over kwesties als aansprakelijkheid en geschillen.

‘Inmiddels zijn wij zelf ook klant geworden van CMC. De mentaliteit van de mensen van CMC staat ons wel goed aan: hands-on, hard werken, snel antwoord, duidelijk en concreet en praktisch ingesteld. Heel erg prettig om hiermee samen te werken!’, besluit Louis.

Ook samenwerken met CMC? Klik hier voor het maken van een afspraak.

Review CMC - Louis de Boeff Boers Advocaten

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen