Heb jij de helm voor op een snorfiets al geregeld?

Je kent ze wel, scooters en snorfietsen die de Nederlandse fietspaden 'onveilig' maken. Heb je een zoon of dochter in de leeftijd vanaf 16 jaar, dan heb je er misschien wel een in de schuur staan. 

Wat dan goed is om te weten dat vanaf 1 januari jl. de regelgeving met betrekking tot het dragen van helmen voor snorfietsen is veranderd! Vanaf het nieuwe jaar is er een helmplicht als er met een snorfiets op de rijbaan wordt gereden. Dit geldt overigens zowel voor de bestuurder en de passagier! Een boete voor het niet dragen van een goedgekeurde helm bedraagt € 100,00.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Helmplicht

De helmplicht wordt ingevoerd omdat de overheid hoopt dat ernstig (hoofd)letsel bij ongelukken hiermee kan worden voorkomen. Een goedgekeurde bromfietshelm is te herkennen aan een op de helm aanwezig symbool in de vorm van een cirkel met een hoofdletter E in die cirkel. Achter deze E staat een cijfer. Dat cijfer correspondeert met een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde bromfietshelmen het cijfer ‘4’ achter de E. het is niet verplicht om een helm te dragen met de code E4, alle EU-goedgekeurde helmen volstaan.

Wil je hier meer over lezen, klik dan hier!

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen