Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?

Personeel dat wegens ziekte moet verzuimen is van alle tijden. Hoewel, misschien in deze tijd wel actueler dan ooit tevoren! En trouwens, hoe ben jij daar als werkgever eigenlijk voor verzekerd?

Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Deze verzekering is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er is namelijk veel om op te letten om een goed besluit te kunnen nemen. Wij van CMC zijn er van overtuigt dat dit gepaard gaat met een goed advies. En daarbij helpen wij je graag! Maar het is ook van belang dat je zelf al hebt nagedacht over wat je wilt verzekeren. Met dit artikel helpen we je alvast een eindje op weg.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

hoe kies je de juiste verzuimverzekering

Welke risico’s wil en kun je lopen?

Zieke medewerkers hebben gevolgen voor jouw onderneming. Je kunt dit risico deels of helemaal verzekeren, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s je wilt en kunt lopen. Kijk bijvoorbeeld wat je inkomsten zijn en wat de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering is. Misschien heb je een (grote) financiële buffer, is er wel of geen vervanging nodig en wat kan je daar aan kwijt zijn?

Hoe wil je verzekerd zijn?

Er zijn vele variaties mogelijkheden. Door de vele mogelijkheden per voorwaarde kan deze verzekering namelijk naar keuze worden samengesteld.

Welke verzekeraar past bij jou?

Als je hebt bepaald hoe en waarvoor je je wilt verzekeren, is het vervolgens belangrijk om te kijken waar je je verzekering laat afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan jouw eisen en wensen? Heeft de verzekeraar zijn zaken op orde? Levert hij de polis snel en foutloos? Hoe handelt hij als er schade is? Keert hij makkelijk uit? Of juist niet? En natuurlijk: is de prijs goed?

 

Welk onderhoud wil je voor je verzekering?

Het is verstandig om periodiek te laten controleren of jouw verzuimverzekering nog aansluit bij de huidige situatie. Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop je je verzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of je verzekering en de keuzes die je eerder hebt gemaakt nog bij je huidige situatie passen. Onze adviseurs bespreken tijdens het periodieke onderhoudsgesprek trouwens als je lopende polissen. 

Heb je vragen, wil je je huidige verzekering evalueren, wijzigen of heb je er nog geen? Neem contact op. Dan helpen wij je verder!

Neem direct contact op

hoe kies je de juiste verzuimverzekering3

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen