Hoverboards. Verzekerd op weg?

Informatie

Hoverboards zie je steeds meer op Nederlandse stoepen en straten verschijnen. Wat een hoverboard precies is? Het is een door elektromotoren aangedreven eenpersoonstransportmiddel (www.wikipedia.org). Het bestaat uit een plank en heeft aan beide kanten wieltjes, aangedreven door een ingebouwde accu.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

hoverboard-2003088_1920.jpg

Volwassenen en kinderen maken er graag gebruik van. En hoewel we ze aantreffen op stoepen en straten, is dat in Nederlanden verboden. Kleine gemotoriseerde, stuurloze voertuigen zijn niet toegestaan op openbare wegen, paden en stoepen. De overheid vindt dit te gevaarlijk en daarom mogen hoverboards, maar ook elektrische skateboards en airwheels enkel thuis worden gebruikt. Desondanks wordt er dus toch veel op de openbare weg mee gereden. Maar wat als er dan (letsel)schade aan derden wordt toegebracht? Het antwoord daarop is niet heel eenvoudig.

Verzekeraars verschillen onderling van mening en interpreteren de polisvoorwaarden niet eenduidig. Er zijn verzekeraars die dekking op de aansprakelijkheidsverzekering volledig uitsluiten, maar anderen beperken de maximale toegestane snelheid. Maar ook wordt schade bij gebruik door een volwassene uitgesloten terwijl het bij gebruik als kinderspeelgoed wel verzekerd is. Om zeker te zijn van de dekking op uw polis, adviseren wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen u informeren over de dekking op uw polis.

Deelnemen aan het verkeer door je te begeven op de openbare weg, is niet zonder (financieel) risico. Wanneer de ontstane (letsel)schade niet onder de dekking van de polis valt, komen kosten voor rekening van de gebruiker van het hoverboard. Zeker in geval van letsel kunnen deze kosten fors oplopen.

Daarnaast kan de politie het hoverboards in beslag nemen en kunnen een boete van € 180,- tot € 360,- per overtreding uitschrijven.

In beginsel is een hoverboard niet via een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verzekerd

segway-88963_1920.jpg

Hebben de gemotoriseerde voertuigen wel een stuur, zoals elektrische stepjes en segways, dan mag je er alleen de openbare weg mee op, zodra deze door het RDW zijn goedgekeurd. Deze vallen onder de noemer ‘bijzondere bromfietsen’.

Om zeker te weten hoe het precies zit met de dekking van deze voertuigen op de aansprakelijkheidsverzekering, bel CMC! Wij informeren u graag op maat.

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen