Tijd om de CAR-verzekering op te helderen!

De CAR-verzekering; misschien dagelijkse kost voor je. Maar mocht er geen belletje gaan rinkelen: CAR staat voor Construction All Risk. Een verzekering die de materiële schade verzekert die je veroorzaakt als (zelfstandig) aannemer, klusbedrijf, constructeur, opdrachtgever of architect tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installatie.

Op een CAR-verzekering kunnen verschillende rubrieken verzekerd worden (niet alles is dus standaard verzekerd).
1. Het Werk
2. Aansprakelijkheid
3. Bestaande eigendommen opdrachtgever
4. Hulpmateriaal
5. Eigendommen bouwdirectie en personeel
6. Bedrijfsschade


Tot zover de basis.
 

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

CAR Verzekering Veenendaal Ede Utrecht - bedrijfsverzekering - verzekering

Over de dekking van deze rubrieken bestaat ook wat onduidelijkheid. Om dat weg te nemen lichten we een drietal aspecten toe.

  • Wanneer de aanneemsom van een klus hoger is dan het verzekerde bedrag in rubriek 1 (Het Werk), dan is deze gehele klus niet(!) verzekerd. Dat geldt ook voor de gemaximeerde bouwtermijn, zoals in de polis benoemd.
  • Vaak wordt gedacht dat onder rubriek 4 (Hulpmateriaal) de eigendommen van onderaannemers ook verzekerd zijn. Maar onder deze rubriek is enkel het hulpmateriaal van de verzekeringnemer verzekerd (de aannemer op wiens naam de CAR-verzekering staat).
  • Bij het oversluiten van je huidige CAR-verzekering naar een andere verzekeraar is het belangrijk eerst te checken hoe het huidige werk verzekerd moet worden: op de nieuwe of op de oude polis.  Of bestaand werk op een nieuwe of oude polis verzekerd is, is helemaal afhankelijk van de geldende voorwaarden, dus dat kan per verzekeraar verschillen.

TIP van CMC


Check dus voor aanvang van de klus (of regelmatig) of de verzekerde rubrieken, het verzekerde bedrag en de maximale bouwtermijn voldoende zijn voor de klus. Ga er niet van uit dat jouw materiaal verzekerd is op de polis van de hoofdaannemer van een klus. Ben je van plan te veranderen van verzekeraar, schakel dan eerst met ons, zodat wij je kunnen wijzen op de risico’s voor bestaande klussen!

Klik hier en neem direct contact op met ons collega’s voor een check-up!

CAR Verzekering Veenendaal Ede Utrecht - bedrijfsverzekering - verzekering

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen