‘Uiteindelijk gaat het om vertrouwen, dat je in alle rust de zaken uit handen kunt geven, wetend dat het goed geregeld wordt!’

Klant aan het woord

Veel contacten ontstaan door goede ervaringen van klanten. Zo ook die van Jorik Algra. Ik sprak hem, thuis aan de keukentafel in Ede.

Jorik, van Jorik Algra Fotografie, is sinds lange tijd fotograaf, maar dat was lang niet altijd zo! Hij begon lange tijd geleden als automonteur en was voornamelijk geïnteresseerd in elektronica en technische oplossingen. ‘Wat ik steeds meer in mijn werk begon te missen, waren de contacten met mensen. Natuurlijk sprak ik wel eens een klant in de werkplaats, maar de dagen bestonden voornamelijk uit het klussen aan auto’s.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Jorik Algra Fotografie - CMC Verzekeringen

Jorik Algra Fotografie

Rond 2008 pakte ik mijn hobby fotografie op, iets wat ik mijzelf heb geleerd’, aldus Jorik. Niet vreemd, want zijn vader was professioneel fotograaf. Dat fotograferen begon een steeds grotere rol te spelen en uiteindelijk heeft hij samen met een andere fotograaf in 2011 de eerste bruiloft op de gevoelige plaat vast mogen leggen! Jorik: ‘Dat was pittig, maar beviel erg goed. Zo kwam het dus dat ik in 2012 mijn eerste zelfstandige klus deed op een bruiloft. Het werk nam al snel toe en werd zoveel dat ik mij in 2013 heb ingeschreven in het KvK. Ondertussen was ik ook nog steeds aan de slag in de werkplaats’.

Een combinatie die uiteindelijk te druk bleek, waardoor Jorik zich in 2015 volledig ging richten op fotografie. ‘Dat was in de eerste periode vooral de bruidsfotografie, maar ik pakte ook steeds meer zakelijke fotografie op’, vertelt Jorik. Het leek toen ook en goed moment om mijzelf als fotograaf te ontwikkelen, door het zelf uit te zoeken, maar ook door cursussen. Onder andere door een hele gave meerdaagse workshop in Italië. Zo kon ik mijzelf ontwikkelen tot de professionele fotograaf die ik nu ben!

Jorik en CMC

In die tijd sloot ik mij ook aan bij het Ondernemersnetwerk Biz in Ede. Dat heeft me erg geholpen bij het ondernemerschap, iets wat compleet nieuw voor mij was. Daar leerde ik ook andere ondernemers kennen en specialisten in andere vakgebieden’. Op die manier kwam hij (opnieuw) in contact met CMC Verzekeringen, dit keer via makelaar Niels. ‘Dat eerste contact liep via een vriend van mij, die me aanraadde de zaken via CMC te regelen. En daar heb ik nooit spijt van gekregen!’.

De eerste gesprekken had ik met Gerard van CMC. Dat voelde meteen goed: de contacten waren fijn, professioneel, duidelijk en er werd snel geschakeld: erg prettig voor mij als ondernemer! Uiteindelijk gaat het om vertrouwen, dat je in alle rust de zaken uit handen kunt geven, wetend dat het goed geregeld wordt! Ik ben nu een tijdje klant en heb al aardig wat met CMC geschakeld. De eindconclusie: ik ben blij om klant te zijn van CMC!

Jorik Algra Fotografie - CMC Verzekeringen

Jorik Algra Fotografie - CMC Verzekeringen

Focus op zakelijke fotografie

 

Op zakelijk vlak nam Jorik bijna al het werk aan wat langs kwam. Maar in 2020 begon een slechte periode. Door de wereldwijde crisis nam ook zijn werk af, onder andere door het cancellen van diverse bruiloften. Hij is daarom tijdelijk ander werk gaan zoeken, om te kunnen blijven functioneren. Maar die periode gaf hem ook de ruimte zich te bezinnen op zijn werk als fotograaf. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij niet alleen een nieuwe focus heeft bedacht, maar deze ook verder heeft kunnen uitrollen.

De focus die Jorik nu heeft ligt niet meer enkel op bruiloften. De verzoeken voor bruidsfotografie namen in 2019 enorm toe. ‘Vanaf 2021 wil ik een goede mix krijgen tussen zakelijke en bruidsfotografie. Zakelijke fotografie deed ik altijd al. Door een juiste verdeling te maken tussen die twee werelden maak ik het werk voor mijzelf alleen maar leuker.

Bruiloften in beeld brengen is fysiek zwaar: de dagen zijn lang, je moet de hele dag scherp blijven en er is veel contact met  het bruidspaar en de gasten. Ontzettend mooi werk, maar wil ik dit blijven doen, zal ik een goede balans moeten vinden in het werk dat ik aanneem. Zakelijke fotografie kan vaak door de week, de klussen zijn wat overzichtelijker waardoor ik in de weekenden ook tijd overhoudt voor mijn gezin en ontspanning!’

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen