VANAF 1 JULI: ROOKMELDERS VOOR ALLE WONINGEN VERPLICHT

Artikel 6.21 van het bouwbesluit wordt per 1 juli 2022 uitgebreid met een extra verplichting. Hierin staat al dat nieuw gebouwde woningen vanaf 2003 moesten voldoen aan de Nederlandse Norm (NEN 2555). Vanaf 1 juli aanstaande moeten ook bestaande woonhuizen voldoen aan de Europese Norm (EN 14604).

Welke rookmelder moet ik hebben?
EN14604 zegt dat dit rookmelders op batterijen moeten zijn die voldoen aan Europese CE kwaliteitseisen. Voor nieuw gebouwde woningen geldt de Nederlandse Norm (NEN 2555).Dat betekent dat deze moeten aangesloten zijn op het lichtnet, onderling gekoppeld zijn (bedraad of draadloos), minimaal 0,5 meter vanaf de muur op het plafond worden bevestigd en minimaal 65 dB behalen en in een slaapruimte minimaal 75 decibel.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Rookmelders verplicht - CMC Verzekeringen

Waar hang ik de rookmelder op?
De brandweer adviseert om in elke kamer (of ruimte) waar brand kan ontstaan een rookmelder te plaatsen. Dus ook in de slaapkamer, de ruimte waar de droger en wasmachine staan en waar elektrische apparaten worden opgeladen. Maak de rookmelder minstens 1 keer in de maand stofvrij met de stofzuiger. Ook is het verstandig om na ongeveer 10 jaar de rookmelder te vervangen.

Hoe zit het met mijn verzekering?
Meestal is er over een verplichte rookmelders niets opgenomen in de voorwaarden van de woonhuisverzekering. Wellicht dat dit in de toekomst nog wel gaat veranderen. Rookmelders hang je dus primair op voor jouw eigen veiligheid en dat van jouw huisgenoten!


Wil je geïnformeerd worden over jouw verzekering? Bel CMC!
Neem direct contact op

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen