Verkeerd tanken gedekt. Foutje bij de stort niet.

Wanneer is een schade wel verzekerd en wanneer niet? Zeker wanneer het gaat om een vergissing? Dat kan verzekeringstechnisch gezien nog wel eens per situatie verschillend zijn. Recent deed KiFid daarover uitspraken.

Een man die per abuis benzine in plaats van diesel tankt, kan op verzekeringsdekking rekenen, terwijl iemand die per ongeluk inboedel (de zakken met afval en inboedel zijn door elkaar gehaald) naar het grofvuil brengt, geen claim kan indienen bij zijn aansprakelijkheidsverzekeraar.

In het geval van de tankactie krijgt de verzekerde gelijk en moet de schade worden uitgekeerd. “De beslissende gebeurtenis voor het ontstaan van de schade is het ongemerkt tanken van de verkeerde brandstof geweest. Deze gebeurtenis is naar het oordeel van de commissie plotseling omdat de tijdspanne van het tanken gering is.” En daarmee is sprake van een plotseling van buiten komend onheil.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

CMC Verzekeringen Veenendaal Ede Utrecht Verkeerd tanken gedekt. Foutje bij de stort of nier.

In het geval van de vuilstort heeft verzekerde het nakijken. De verzekerde reed voor een schoondochter langs de stort en gaf dar de verkeerde zakken af. Daarna deed hij een claim op zijn aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeraar oordeelt (en KiFid heeft hen gelijk) dat de schoondochter de verzekerde beter (en aantoonbaar) had moeten inlichten over de inhoud van de zakken. In dit geval is er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, niet van verwijtbaar handelen van de verzekerde.

Wil je contact met ons schadeteam? Bel CMC.

Klik hier en bel!

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen