We wensen je een mooie zomer, maar let nog even op!

We zijn er allemaal aan toe, VAKANTIE! Lekker in het zonnetje met de voetjes omhoog en een boekje in de hand. Maar kan het allemaal wel doorgaan en hoe zit het met de kosten?

Wat is er gedekt?
De verschillende gebieden hebben een kleur gekregen, namelijk groen, geel, oranje en rood. Via de volgende link kun je gemakkelijk de kleurcode nagaan van het land van jouw bestemming https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

reizen en corona - CMC

Groen of geel

Ga je naar een gebied met een groen of geel reisadvies? Dan biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waar je normaal ook voor verzekerd bent. Dat geldt ook voor aanvullende dekkingen.

Tijdelijke verruiming
Een aantal maatschappijen hebben zelfs de dekking tijdelijk verruimd. Veel verzekeraars bieden tijdelijk ook dekking wanneer je 24 uur voor vertrek positief getest bent en daardoor niet op reis kunt gaan. Ook de kosten voor de gezinsleden die mee zouden reizen worden in dat geval vergoed.

Verslechtert de situatie terwijl je al op je bestemming bent, dan vergoeden de meeste verzekeraars uitgaven als extra reis- en verblijfskosten, hulpverlening en repatriëring.  Neem altijd contact op met je reisorganisatie indien van toepassing

Oranje of rood

  • Reisverzekeringen bieden geen dekking voor coronagerelateerde kosten als je reist naar een land met code oranje of rood. De reisverzekering blijft wel dekking bieden voor schade die niet Corona gerelateerd is. Ook de zorgverzekering biedt nog steeds dekking. Maar neem even contact op met je verzekeraar om te checken of dit ook geldt voor de aanvullende dekking.
  • Annuleer nooit zelf je reis. Laat dit over aan de reisorganisatie of bijvoorbeeld vliegmaatschappij. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken.
  • Wanneer je te angstig bent om te reizen, zal de verzekering geen dekking bieden voor de annuleringskosten.
  • Ook extra kosten door overheidsmaatregelen zijn niet verzekerd. Bijvoorbeeld, worden tijdens de vakantie de grenzen opnieuw gesloten, en moet je langer op de reisbestemming blijven? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

reizen en corona - CMC Verzekeringen

reizen en corona - CMC Verzekeringen

Alarmcentrale
Het is aan te raden om een kopie van je polis, inclusief het nummer van de alarmcentrale mee te nemen op reis. Mocht er een noodsituatie zijn, bijvoorbeeld doordat je in het buitenland besmet raakt met het coronavirus? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Waar de reis ons dit jaar ook naar toe gaat, we wensen jullie allemaal een mooie zomer toe!

Mocht je onze hulp nodig hebben, bel ons dan via 0318-50100 / 030-3079050. Voor noodsituaties zijn wij 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

Schade melden, maar geen spoed? Klik dan hier

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen